Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Co je to DLSS od Nvidie a jak funguje? Supersampling, nebo upscaling?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 9. 2018 16:08

    Maudit (neregistrovaný)

    Jisteze nejde o upscaling. Takze po tricate - upscaling zvysuje rozliseni prostou interpolaci. DLSS je supersampling, protoze do sceny dodava samply zalozene na znalostech te neuronove site o objektech sceny - „trains that neural network to recognize common forms and shapes of the models, textures, and terrain“, ktere pak muzes pouzit pro zvyseni rozliseni (DLSS 1x) nebo pro vylepseni stavajiciho rozliseni (DLSS 2x). Ja vim, ze ti to dela problem a strasne te to stve, ale fakt je ten, ze AMD silne zaostava :)

    "Compared to AMD, NVIDIA is now almost twice as power efficient, and twice as fast, at the same time!"
    https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_RTX_2080_Founders_Edition/38.html


    Co se tyce ty kuze, tak ono je to spis tak, ze ta TAA varianta je zasumnena - prave diky undersamplingu - nez ze by DLSS byla moc vyhlazena. Aspon teda ja bych autosedacku z hrosi kuze nechtel, nevim jakej vkus mas ty :D