Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia dostane všechny hry i na staré notebooky. Hraní bude za 60 Kč na hodinu od N0NE - Nemusí to být tak uplně vždy. Vesměs hry...

  • 5. 1. 2017 13:36

    N0NE (neregistrovaný)

    Nemusí to být tak uplně vždy. Vesměs hry jsou jenom na pobavení a stejně tak jako si koupíš lístek do kina nebo na koncert, kde spotřebuješ službu, ale nakonec stejně nemáš v ruce nic, můžou se do podobné situace velice dobře dostat i hry. Ostatně příměr s automatama je dobrý a ten koncept prostě existoval leta. Herní streaming se mi nezdá špatný nápad (už od doby kdy byl ohlášen OnLive nebo Gaikai - trochu mě mrzelo, když ty služby potom padly). Samozřejmě to samé se může stát i s tímto projektem. Stejně tak těžko říct, který finanční model je lepší. Na jednu stranu se platba za čas opět posouvá k tomu náhledu oněch zlých mikrotransakcí. Trochu by mě mrzelo, že si člověk třeba nemůže vybrat mezi finančním modelem - hraju pár hodin do měsíce -> vezmu si platbu na hodinu | hraju více hodin do měsíce -> zaplatím si měsíční paušál.

    Druhé úskalí je (pokud odmyslíme použitelnost na cestách, která bude ale s danýma požadavkama na přípojení spíše dost minimální), jestli to má možnost osolovit ty správné lidi. Lépe řečeno, dovedu si tenhle koncept dobře představit v domácnosti, kde se opravdu hraje pár her do roka a jinak se tam o techniku nikdo moc nezajímá. Ale nepříjde mi moc pravděpodobné, že by v takové domácnosti někdo slyšel o NVidii, ba dokonce se k němu donesla zpráva o této možnosti. A samozřejmě lidé, kteří hrají více, většinou už investují dané finance do vlastního stroje dle svých preferencí.

    Nicméně asi bude zajímavé to sledovat. Evidentně si někdo v NV usmyslel, že prostě postaví svůj ekosystém (mobilní zařízení, konzole, streaming - ať už lokální nebo cloudový). Zatím to spíš připomíná cvičení, ale kdyby si to dokázali na trhu prosadit... ? Ovšem bude to těžké, protože mobilní a konzolový trh skýtá daleko větší konkurenci, než trh s GPU.