Hlavní navigace

nVidia Fermi zase odložena

29. 12. 2009

Sdílet

 Autor: Redakce

Nová generace grafických karet, postavená na architektuře Fermi, měla podle posledních zpráv dorazit v lednu 2010 (pravděpodobně k příležitosti výstavy CES 2010, konané v Las Vegas). Skeptické odhady se však potvrdily a Fermi (jádro GF100) podle nejnovějších informací neuvidíme dříve, než v březnu/marci následujícího roku.

Nejen pro fanoušky této kalifornské společnosti je to jistě velké zklamání: o Fermi toho bylo napsáno spoustu a revoluční architektura jistě nenechala žádného IT nadšence chladným. Pro Nvidii je to opravdu smolné období: v době, kdy dostane své nové karty na trh, již bude mít ATI zaplaveno trh svými povedenými Radeony série 5000 (a to jak high-end, tak i mainstream a low-end) a pokud GF100 nebude dostatečně konkurenceschopné, problémy ani zdaleka neskončí.

Do té doby budou hájit zelené barvy staré známé grafické karty, které jsou tu s námi (když zvážíme několik přejmenování) již nějaký ten pátek. Řeč je o GeForce GTS 250, GT 240, GT 220, GT 210 a 9800 GT (mimochodem, poslední jmenovaná přišla na trh koncem roku 2007, jen pod jménem 8800 GT a se zaručeně 65nm výrobou jádra). Novoroční přání Nvidie je tedy jasné, dostat své nové grafické karty konečně na trh.

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku