Hlavní navigace

Názor k článku Tržby Nvidie dosáhly v 1. kvartálu 5,661 miliardy $. Díky kryptu to příště může být 6,5 miliardy od Smazaný profil - Jo to jste mi připomněl zlatou doba fanATIků...

  • 29. 5. 2021 6:53

    Smazaný profil

    Jo to jste mi připomněl zlatou doba fanATIků a Nvidiotů. Já byl tehdy Nvidiot. vy jste asi byl taky Nvidiot a jak vidím tak ještě Vás to nepustilo. Nepustilo Vás to a jako správný Nvidiot se pošklebujete namísto otázky co tím, autor myslel.

    Tehdy to byly jenom náznaky. Mantlem a Vulkán naznačili, že AMD je schopné rozpohybovat i Microsoft. Mnohem vetší význam mělo to ovládnutí konzolí. Tehdy jsem to nechápal ale bylo to asi to nejdůležitější co se tehdy událo. Zhruba před rokem vyšlo demo unreal enginu které mne uchvátilo. Co jsem nechápal bylo že to běželo na konzoli od Sony. Myslel jsem si, že to je tisková chyba ve článku ale byl to fakt. Ani to neznamenalo, že by se u Epicu obrátili k PC zády. Běželo to na hardwaru od AMD který to vše spojoval. Tím je dáno, že vývojář vyvine hru v unreal engine a ona ta hra poběží ne jen na PC hw ale i na konzolích které mají AMD hw. To je ohromná výhoda kterou Nvidia nemá a její technologie jsou proti tomu jenom ptákoviny.

    Nvidia začala připravovat Hopper těšil jsem se na to jak si to s AMD rozdají dvě chipletové grafiky. Ale ouha bude Lovelacea a prý má být monolitická. To jak nyní dává zabrat AMD Interlu v procesorech se domnívám bude opakovat na grafickém poli s Nvidií. Monolit dostane na frak od chipletů.

    Nvidia nemá vlastní procesor a proto chtěla koupit ARM. To ji nevyšlo proto bude mít problém. Duopol Intel AMD ji mezi sebe nepustí a oni nebudou schopni nabídnout svůj vlastní ekosystém s CPU plus GPU. Nevím na co čekají a proč si nekoupili licenci na výrobu ARM jako ostatní. Asi jsou opilí z toho jak se jim dobře daří a chtějí jenom celý ARM.

    Je to zkráceně protože Nvidie nemá RDNA, chiplety, vlastní procesor a ke všemu AMD začíná experimentovat s vrstvenými chiplety na procesorech. Prostě Golden age is over. Skončila zlatá doba Intelu končí zlatá doba Nvidie a je zaděláno na ukončení zlaté doby Steamu.