Hlavní navigace

Názor k článku Problémy kvůli Ampere? Ne, tržby Nvidie přesáhly 4,7 miliardy $. Bude největší fabless firma od tynyt - Myslím si to taky. Vysoké příjmy jsou způsobeny...

  • 20. 11. 2020 7:11

    tynyt

    Myslím si to taky. Vysoké příjmy jsou způsobeny mj. vysokou cenou i marží, což znamená, že i přes nižší prodeje v Q4 (objektivně: výtěžnost Samsungu, logistika v době Corony) bude finančně všechno vypadat velmi dobře. Navíc nvidia jede svou FE edici a prakticky se v tomto ohledu nedělí o své zisky s AIB (viz nedávné oznámení Asusu). Jediné relevantní měřítko by asi byla statistika vyrobených modelů čipů za kvartál, ale s tou se asi nikdo chlubit nebude a přepočet na finanční výsledky je z tohoto ohledu zavádějící.

    Co se týká dostupnosti a "konce desktopu:" Hraní naopak dnes dostalo nový impuls, protože i lidi, co běžně nehráli, dnes sedí doma a nudí se, takže nakupují nový HW. K tomu je nutno připočíst další vlnu kryptohorečky, která z nabídky odebírá další, a ne malé, objemy karet (a naopak přináší výrobcům karet obří zisky - kde jinde lze jednomu zákazníkovi prodat i desítky karet najednou?) Desktop tedy není rozhodně mrtvý, ale už to není mainstream. PC si pořizují lidi, kteří vědí, co chtějí, ne, jako dříve lidi, co si tzv. "vybavují domácnost" (ti jsou dnes u mobilů, tabletů nebo max. notebooků - podle toho jak intenzivně pracují s daty)