Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pozor na GeForce MX250. Některé notebooky ponesou pod stejným jménem pomalejší verzi. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 4. 2019 19:40

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Ježkovy zraky, proč by zrovna chudák EU tohle měla mít na svědomí?

    Jinak ale ty orgány na ochranu trhu/spotřebitele reagují na podněty, takže jestli se vám zdá, že je tohle zvlášť ošidný/společensky nebezpečný, tak můžete nějakou stížnost na ČOI nebo tak podobně zkusit. Myslím, že na internetu by se měly dát najít informace, jak na to a na co tam dbát, aby to mělo šanci na úspěch.

    Vidím tam ale problém, že Nvidia ani výrobce notebooku neudává nikde parametry toho GPU, právě aby měl volnost v tom, co pod tou nálepkou prodávat. Čili si pro tohle udělal prostor a nevím, jestli ho podle zákonů lze postihnout. Vlastně je to o tom, že v recenzích můžou být ze začátku jenom výkonnější modely (což indikuje ten NotebookCheck) a vytvořit klamavej předpoklad o výkonu ve vztahu k těm pozdějším úspornějším verzím. Jestli je to záměr, tak je to jemně řečeno vypečený. Ale nevím nevím, jestli takhle jemnou nuanci půjde právně postihnout...