Hlavní navigace

Nvidia zásadně mění GeForce Now. K potěšení i vzteku uživatelů

11. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Nvidia

Už přes dva měsíce se šuškalo, že Nvidia pozmění model, jakým funguje její herní cloud GeForce Now. Teď už konečně máme jasno, byť všechny otázky ještě zodpovězeny nebyly.

GeForce Now v současnosti fungoval ve dvou různých režimech. Na konzolích Shield TV si uživatelé mohli platit 10 eur měsíčně a hrát bez omezení některou z desítek her v katalogu, případně nakupovat další hry do zvláštní knihovny. GeForce Now pro PC a Macy ale žádný zvláštní katalog her nevede a nechá vás hrát to, co už máte nakoupené na Steamu nebo Uplayi. Ne vše, ale zatím jen 225 her, které jsou pro streamování optimalizované.

TIP: Vyzkoušeli jsme GeForce Now a Gamestream. Jak se hraje na Shield TV od Nvidie?

KL24

Na konzoli Shield TV to nově bude fungovat stejně jako na počítačích. Zmizí předplatné, uživatelé budou moci hrát již zakoupené PC tituly. Služba je prozatím v betaverzi a zdarma. V budoucnu se to ale pravděpodobně změní. Na počítačích už Nvidia avizovala, že hráči budou platit za hodinu streamovaného hraní.

K čemu je GeForce Now dobré? Můžete díky němu hrát i nejnovější pecky na 10 let starém počítači či levné televizní krabičce. Veškeré náročné výpočty se totiž provádějí na vzdálených superpočítačích (v ČR se využívá německé datacentrum) a k hráčům fakticky míří jen obraz a video podobně jako by sledovali YouTube. S tím rozdílem, že směrem od nich míří ovládací povely. GeForce Now není z uživatelského pohledu náročné na výkon, ale internetové připojení. Bez stabilní 25Mb/s linky to ani nezkoušejte.

Byl pro vás článek přínosný?