Hlavní navigace

Názor k článku GeForce RTX 2060 vyjde na CES, v obchodech 15. ledna. Máme fotky a detaily karty FE od KRoman47 - Já si vážně říkám, kdyby se na RT...

  • 29. 12. 2018 10:15

    KRoman47

    Já si vážně říkám, kdyby se na RT vykašlali a vydali pořádnou kartu s pořádným výkonem pro 4K a VR headsety 2x 4K alias Pimax 8K.
    Byl jsem VR uchvácen, ale moje nadšení ochladlo po vyprávění kamarádů, až jsem měl možnost si pár hodin vyzkoušet v Project Cars 2 (který jsem do té doby neměl ani rád), a tak mi jeden Oculus Rift za pár dní dorazí. Je to naprostá změna, najednou má člověk prostorové vidění, do zatáčky letí skutečně s pocitem, že jede 180 km/h a ne 60 km/h jako na 2D monitoru. Zkrátka k monitoru nemá člověk chuť se vrátit, jen to omezené zorné pole a šílený screen door effect, kvůli kterýmu jde sotva číst palubní deska, ukazatele a orientační body na trati a tak vůbec vše více vzdálené. To na Daytona Road Course, mé oblíbené, jsem jednu zatáčku v asi 300 km/h rychlosti nebyl ani po půl hodině schopen trefit pořádně, jelikož jsem ji v té rychlosti nebyl schopný vidět v potřebné vzdálenosti.

    VR je prostě ta změna zážitku! Ne nějaké dementní odrazy v kaluži v pár idiotských hrách jako BF V. Nas*at na Ray Tracing a Tensor Cores, ať vydají grafiku s pořádným výkonem pro VR.