Hlavní navigace

Názor k článku GeForce RTX 2060 vyjde na CES, v obchodech 15. ledna. Máme fotky a detaily karty FE od Salty Daddy - Kdyby nVidia vydala GTX verze 20xx bez RT...

  • 29. 12. 2018 17:46

    Salty Daddy

    Kdyby nVidia vydala GTX verze 20xx bez RT jednotek, čipy by byly o polovinu menší. A s tím by samozřejmě klesla i spotřeba. nVidia nevyužila možnost rozdrtit budoucí karty AMD rok předem, protože od AMD očekávám, že se bude výkonem blížit, ovšem s výhodou 7nm procesu a bez plochy jádra pro RT jednotky.

    Ale zase... dřív nebo později RT na trh příjde. Je to budoucnost. A vývojáři a grafici mají hodně času tuto technologii vypilovat a optimalizovat a umím si představit, že za dvě generace bude RT v pohodě hratelné i v mainstreamu. A v tu dobu bude AMD pozadu. Ale v tuto chvíli uvítám výkon pro 2x 4k VR, než realistické stíny a efekty. :)

    Na druhou stranu jsem sakra zvědavý na využití Tensor jednotek ve hrách. V AI je to dobře funkční i bez důkladné optimalizace, ale představa, že mainstream bude dodávat výsledky jako hi-end je pro hráče velice zajímavá. :)