Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Už známe kompletní parametry GeForce RTX 2060. Bude stát 349 dolarů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 31. 12. 2018 2:18

    Gildor

    Je to smutné, ale můj názor je, že to je způsobeno tím, že tyto karty byly do finální podoby navrhnuté někdy zhruba před rokem, kdy byl fatální nedostatek GDDR/DDR pamětí a jejich cena dosáhla vrcholu.

    Pokud by cena VRAM od r. 2016 nijak nevzrostla nebo kdyby tyto karty byly navrhnuté až třeba v aktuální sitauci s jasný sestupným trendem cen, tak by nejspíš měla RTX řada dvojnásobek pamětí při stejné sběrnici jako 10** řada. Když byly první RTX karty představeny, tak absence zvětšení VRAM bylo pro mě možná největší zklamání - hlavně kvůli kombinaci s tím vzrůstem cen.

    Ale v kontextu s cenou VRAM to bohužel dává smysl, jen to ale podrtrhuje neobvykle malý posun této řady vpřed, oproti tomu na co jsme u minulých řad byli zvyklí.
    Doufejme, že 7nm 30** řada přinese větší.

    A zjednodušeně se budu opakovat: Majitelé hi-end Pascalů nemají sebemenší důvod upgradovat, pokud tedy za každou cenu nechtějí výkon 2080Ti, nebo bezmezně neprahnou po vyzkoušení RTX funkcí v těch pár hrách, kde budou funkční ještě před příchodem 30** řady, kde už ten upgrade mít (snad) smysl bude. :)