Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nvidia GeForce RTX 3080 vydána. Výkon, spotřeba a výsledky v recenzích. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 9. 2020 13:11

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    1. Jo jo, proti Vega 64 není těch 320 ještě tak moc. I když si říkám, že kdyby Nvidia tu spotřebu stlačila na stejné číslo (Vega 64 měla TDP 295 W), možná by to za to snížení výkonu stálo. Ale je pravda, že Vega 64 měla "nefér" výhodu v tom, že ji míň žraly paměti.
    2. No chtělo by to podívat se, jak vzdálené byly ty ukazované "up to čísla" v minulých generacích a jestli se tem rozdíl proti realitě nezvětšil. Mě trošku přijde, že jo, ale možná se pletu, čas na to studovat starší prezentace jsem si nenašel...

    Ono před těmi zprávami Igora o 320/350 W se nečekalo, že Nvidia zvýší tolik TDP proti Turingům, protože to nebyl její styl, takže by se ti lidi možná tak drsně nepletli (i když tam samozřejmě mohlo být přání otcem myšlenky), kdyby ty karty měly TDP 220 a 250 W a ne 320 a 350. Víc wattů je u GPU vždycky víc výkonu.