Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nvidia GeForce RTX 3080 vydána. Výkon, spotřeba a výsledky v recenzích. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 9. 2020 8:31

    tynyt

    Já to vidím tak, že model té grafiky vzali z CAD/CAE, takže tvůrce mapy měl velmi málo práce. A je taky otázka, odkud co vzali - třeba vrchní, víceméně nepodstatný, plastikový dekl s ventilátory mohl být z Navi2x, kdežto zbytek modelu už je ze staršího modelu. S ohledem na to, že AMD je v poslední době důsledné v utajování, není to až tak nepravděpodobné. Ovšem stejně tak to může být komplet finální RX6900...

    Dál bych velmi polemizoval o tom, že počet slotů určuje, jak efektivní a výkonné to chlazení je. Jako příklad můžou sloužit mé "bývalky" - R9 280X a RX480, obojí v provedení MSI Gaming X. Obě byly 2-slot a jednoznačně přebíjely všemi svými parametry jiné značky výše uvedených modelů, zejména různé Strixy apod. Navíc je patrné, že samo MSI umí dělat jak vysoce kvalitní 2-sloty, tak chladicí odpad (MSI Mech/Armor).