Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nvidia GeForce RTX 3090 vydána a otestována. Výkon jen o 10–14 % lepší než RTX 3080. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 9. 2020 14:23

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    To z toho myslím nevyplývá, je to zřejmě čistě tím, že jejich výrobci neměli čas na otestování (podle zatím nepotvrzených zvěstí je snad problém v tom, jaké s použily kondenzátory - kdyby jim dala Nvidia dost času, přijde se na to před odesláním karet do prodeje*). Jinak v testech TPU měly neref. karty lepší teploty, lepší hlučnost (současně). Ono taky mají tři ventilátory proti dvěma, to se pozná.

    * samozřejmě měli možnost pozdržet vydání... ale byli pod tlakem Founders Edition karet, no. Podle zatím nepotvrzených informací se to týká i referenčního PCB od Nvidie (ne toho v FE kartách), kde prý snad byly v návrhu snad přípustné různé konfigurace kondenzátorů a některé se ukázaly nebýt až tak vhodné, ale prostě se to nestihlo odhalit včas, protože až do konce srpna výrobci nemohli na GPU ani pustit hru, neměli ovladač.