Hlavní navigace

Názor k článku Recenze nových grafik Nvidia GeForce RTX se opozdí, prý vyjdou až 19. září od Crha - Jinak mám lepší článek... vše směřuje k tomu,...

  • 12. 9. 2018 9:04

    Crha (neregistrovaný)

    Jinak mám lepší článek... vše směřuje k tomu, co jsem říkal, že se opustí křemík a místo něj příjdou jiné materiály a už je to tady. Představte si mít doma intel přetočenej na třeba 1000GHz... že to není možné?
    Ale je, grafen to umí:
    "Grafen umožní taktovat procesory na terahertzových frekvencích :
    Komponenty soudobé křemíkové elektroniky běží na taktovacích frekvencích několika set gigahertz. To znamená, že se takové komponenty přepínají několik miliardkrát za sekundu. Elektronický průmysl míří výš a snaží se dosáhnout do oblasti terahertzových frekvencí. Vše nasvědčuje tomu, že by jim v tom mohl pomoci právě grafen, který je skvěle elektricky vodivý a zároveň kompatibilní s existujícími elektronickými technologiemi. Teorie již před časem předpověděly, že grafen by měl být velmi účinným nelineárním elektronickým materiálem, čili že by měl velmi efektivně překlápět elektromagnetické signály na signály o mnohem vyšších frekvencích. Zřejmě je dokonce nejvíce nelineárním známým elektronickým materiálem vůbec.

    Gensch a spol. rovněž využili lstivý trik. Použili grafen, který obsahuje množství volných elektronů. Takové elektrony se tam dostanou kvůli interakci se substrátem, na němž grafen spočívá, i s ovzduším. Když jsou takové „mobilní“ elektrony excitovány oscilujícím elektrickým polem, tak rychle předávají energii ostatním elektronům v grafenu. Pak společně fungují podobně jako ohřátá kapalina. Z elektronické „kapaliny“ grafenu v normálním stavu se tak stane elektronická „pára“. Změna fáze elektronické kapaliny v grafenu na „plynnou“ fázi proběhne neuvěřitelně rychle, za pouhé biliontiny sekundy. Přitom způsobí rychlé a zároveň výrazné změny ve vodivosti grafenu, v němž se taková záležitost odehraje. Právě tohle je přitom klíčový jev, který se v grafenu podílí na překlopení gigahertzového záření na záření terahertzové."

    jahahahahaha CRHÁÁÁÁÁ MĚL ZASE PRAVDŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ

    ZDROJ = http://www.osel.cz/10108-grafen-umozni-taktovat-procesory-na-terahertzovych-frekvencich.html