Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly detaily architektury Turing: cache, schéma GPU, výrazně rychlejší shadery?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 8. 2018 12:39

    MrQuick

    Ne, není to pořád stejné. V posledních letech rapidně rostou ceny. Aktuálně k tomu přispěli těžaři kryptoměn a v nVidii si jen mnuli ruce a mastili kapsy. Nijak se nesnaží to novou generací hráčům vrátit a klidně se je chystají ždímat co to půjde. Majorita hráčů sice počká na levnější řady 2060 a 2050, a zůstane u FullHD rozlišení, ale dá se očekávat, že ve srovnání s odcházející architekturou budou muset i oni sáhnout hlouběji do peněženky, takže ve srovnání cena/výkon si nijak markantně nepolepší. Nelze totiž předpokládat, že by u nižších řad měla být situace jiná než u nejvyšších, pro které nVidia vydává nepřesvědčivé informace o nárůstu hrubého výkonu, při kterém ovšem musí srovnávat karty bez ohledu na poměr cena/výkon, protože jinak by to ani nestálo za řeč. Nezbývá než čekat na objektivnější testy, nicméně v případě řad 2060 a 2050 to bude ještě pár měsíců trvat. Navíc tu jejich chlácholivou náplast na chybějící nárůst výkonu v podobě Ray Tracingu, na majoritu hráčů nelze aplikovat a bude zajímavé sledovat, jak se s tím marketingoví kouzelníci nVidie budou vyrovnávat. Osobně se domnívám, že kdo to má v hlavě alespoň trochu srovnané, bude se rozhlížet po výhodné koupi High-endu končící generace 10xx.