Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Architektura a novinky GPU Turing. Detailní pohled na novou architekturu Nvidie. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 9. 2018 1:32

    Saruman (neregistrovaný)

    no dnes na fHD funguje 3GB dost dobře, kupodivu - nv má lepší správu paměti. I ve W8.1 se to pere zdatně bez propadů pokud se tam nenahází vyšší vyhlazování či ultra textury, takže 5GB by neměl být problém. Dnes třeba těch 8 či 6GB moc nepomáhá, hlavně slušně prodražuje kartu, takže je pak otázka zda víc jak 4GB není na těch mainstream čipech drahá zbytečnost kterou využijí jen fajnšmekři. Protože v testech sice nějaký rozdíl je proti 3/4GB grafikám, ale poměrně malý. Na lepší využití prostě schází výpočetní výkon. A koho pak pálí že v paměťově náročnějším Vulkanu má rx580 150fps vs 1060 s 130fps. Kdo má 120Hz+ monitor tak pochopitelně jde do vyšší řady kde těch 120fps bude mít ve většině her ne u jednotek. U těchto karet jde o to aby dávaly 60-70fps což se jim obvykle daří.