Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Opozdí se nová generace GeForce? Nvidia má prý problém se sklady plnými starších GPU. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 6. 2018 12:25

    JirkaK

    Dyť jde jen o 300 tisíc čipů. NV prodává čtvrtletně kolik? Cca 9-10M karet, aspoň do konce roku 2016 ze kterého mám čísla tomu tak bylo po dobu mnoha let. To číslo loni šlo určitě nahoru kvůli těžbě. Nicméně budu počítat se známým číslem... Tzn 300 tisíc čipů (které mají být low endové) bude ekvivalentní tomu co NVIDIA prodá za 3 dny (ve všech segmentech). Jednorázový výpadek 10% měsíčního prodeje u jednoho výrobce ovlivní globálně cenu pamětí? Navíc, paměti k čipům dodává výrobcům snad samotná NV, tzn. paměti už vyrobené byly a fyzicky existují a jsou zřejmě i předmětem té vratky. Jak píše konkurenční server, pokud se v průměru jedná o 100 USD na kus (čip+paměti, což je docela reálná cena) tak se bavíme o 30 milionech dolarů, zhledem k celkovým obratům NV se jedná o cca 0.3% ročního obratu.