Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia chystá druhý pokus o omezovač kryptotěžby, refreshne všechna GPU, včetně RTX 3060 od Radek Holeček - Redmarx:Nvidia ale není přeci ten, kdo vyrábí grafické...

  • 16. 4. 2021 16:37

    Radek Holeček

    Redmarx:
    Nvidia ale není přeci ten, kdo vyrábí grafické karty. Tedy není důvod, proč by vám je měla prodávat.
    Tedy požadavek byste měl směřovat spíše na výrobce karet. Ale proč ti by si měli zřizovat maloobchodní prodej, mi taky uniká, zvláště, když by tím evidentně naštvali své stávající odběratele.
    A ano, může se vám nelíbit, že Alza využije situace a naváže prodej získané karty na prodej dalšího hardwaru tím, že prodává celý postavený počítač. Ale ani na tom není nic špatného. A dokonce to brání přesně tomu, co chcete, tedy, aby si karty kupovali těžaři. Alza by ty karty mohla prodat rovnou těžařům. Ale ona vychází vstříc svým zákazníkům a prodává je jim. Že v podobě, která zrovna vám nevyhovuje, je asi váš problém, ne problém Alzy.
    Důvod, proč se Alza k těm kartám dostane, je prostý. Je pravidelný zákazník těch výrobců karet, či jejich hlavních distributorů. Nakupovala u nich i v době, kdy karet bylo nadbytek. A teď z toho po právu těží.
    Kdybyste byl nějakým významným zákazníkem Alzy, pravděpodobně by vám tu kartu prodali taky. Jenže to nejste. Jste jedním z milionů lidí, kteří od nich občas něco koupí. Tedy nemají moc důvodů řešit, jestli jste spokojenej nebo ne.