Hlavní navigace

nVidia oznámila hybridní SLI

8. 1. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová technologie hybridního SLI bude integrována do široké škály grafických karet a základních desek pro procesory AMD i Intel, které vyjdou v roce 2008.

„Od uvedení programovatelných GPU po rozvinutí technologie SLI, Nvidia několikrát přišla s inovativními řešeními důležitých problémů. Věříme, že technologie Hybrid SLI je aktuálně jedna z nejdůležitějších inovací, se kterou jsme přišli.“ Řekl Jen-Hsun Huang, CEO Nvidie.

Technologie hybridního SLI je založená na GPU grafických karet GeForce a současné multijádrové technologie SLI. Umožní spolupráci GPU integrovaného na základní desce se samostatnou grafickou kartou. S technologií Hybrid SLI přichází dvě nové technologie: GeForce Boost a HybridPower.

 

Použité obrázky jsou z oficiálního webu Nvidie

HybridPower snižuje spotřebu energie. Při nízké potřebě 3D výpočtů pracuje s GPU na základní desce a šetří tak energii. Jakmile je spuštěna náročnější aplikace, přepne se na samostatnou grafickou kartu. GeForce Boost se stará o zapojení obou GPU zároveň v SLI režimu, pro ještě markantnější zvýšení výkonu.

V roce 2008 bude vypuštěna celá série produtů podporujících Hybrid SLI. Budou k nim patřit také základní desky pro platformu AMD: nForce 780a SLI, nForce 750a SLI a nForce 730a. Stejně tak první základní deska micro-ATX s integrovaným GPU podporujícím DirectX 10 - GeForce 8200. Z grafických karet to budou zatím GeForce 8500 GT a 8400 GS. Notebooky s Hybrid SLI, stejně jako výrobky pro stolní počítače budou dostupné příští kvartál.

MMF24

Více informací získáte tady:  http://www.nvidia.com/object/hybrid_sli.html

Zdroj: VR-Zone

Autor článku