Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia má Smart Access Memory pro karty GeForce. Resizable BAR vyžaduje update firmwaru od tynyt - Jenomže monitor je periferie, nikoli komponenta, takže ano...

  • 18. 1. 2021 12:56

    tynyt

    Jenomže monitor je periferie, nikoli komponenta, takže ano - nvidia MOHLA vyrobit standard, ale neudělala to. Naopak i v době, kdy ukončila produkci HW Gsync modulu stále blokovala použití G-sync v monitorech pro své karty (viz link níže.)

    Co se SAM/BAR týká, jistě nečekáš, že implementaci pro Intel nebo nvidii bude dělat AMD? Tady přece nejde o to, že AMD má nějaké "řešení" a že s ním přišlo jako první, ale že toto řešení nijak neblokuje používat svým konkurentům. Možná se ukáže, že implementace nvidia/Intel bude lepší (nebo taky naopak), ale to závisí už jen a pouze na jejich schopnostech, nikoli na AMD a jeho libovůli. Ve výsledku ale vím, že do roka budou mít všechny nové desky a grafiky tuhle funkci zahrnutu v podpoře. A pak si to srovnej s tou trvající patálií jménem G-sync, která dodnes omezuje výběr grafiky (nebo opačně monitoru) a funguje jako skvělý vendor-lock.

    Právě toto ukazuje naprosto rozdílný přístup obou firem a naprostou nesrovnatelnost, byť se to může zdát, že obě "jen" v určité době launchovaly nějaký svůj produkt.