Hlavní navigace

nVidia postaví novou centrálu. Vypadá úchvatně [foto]

21. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia si na tento týden přichystala samé lahůdky. V úterý odhalila grafiku GeForce GTX Titan a také mobilní SoC Tegra 4i. Další novinku nekoupíte, zato Nvidii bude stát několik desítek milionů dolarů. Šéf a zakladatel společnosti Jen-Hsun Huang totiž oznámil, že si Nvidia postaví novou centrálu.


Současná centrála Nvidia sestává ze čtyř budov, Zvětšit mapu

Bude stát v kalifornské Santa Claře jako ta stávající. Dokonce má vyrůst „naproti přes ulici“. Všude naproti je už plno, jediné volné místo jen na mapě o kousek výše nad budovou Huawei na rohu Central Expy a San Thomas Expy. Téměř desetihektarový pozemek firma koupila už před pěti lety. 

Chystaná centrála Nvidie z ptačí perspektivy
Chystaná centrála Nvidie z ptačí perspektivy

Nové ústředí budou tvořit dvě budovy – dvojčata – každá o rozloze 46 000 m². Projekt povede společnost Gensler vedená architektem Hao Ko. První budova se začne stavět v červnu s tím, že za dva roky by se mohla Nvidia přestěhovat. Centrála má dvě nadzemní poschodí pro kanceláře a laboratoře a dvě podzemní s parkovištěm. Plány k druhé budově zatím nebyly upřesněny. Huang samozřejmě tvrdí, že obě budou úsporné k životnímu prostředí, prostoru i energii.

 Chystaná centrála Nvidie z pohledu Street View
Chystaná centrála Nvidie z pohledu Street View

Možná nevypadá tak tajemně jako chystaný kampus Applu ve tvaru UFO, ale rozhodně Nvidia zaujala. Design dvou trojúhelníků odkazuje na původ firmy – v 3D grafice. Dokonce i střecha připomíná polygonovou síť. To se povedlo.

KL24

 

Zdroj: Nvidia

Byl pro vás článek přínosný?