Hlavní navigace

Nvidia přeskočila Microsoft a s hodnotou 3,335 bilionu dolarů se stala nejhodnotnější společností na světě

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Stalo se tomu méně než dva týdny poté, co Nvidia předehnala Apple. Za tento úspěch může společnost poděkovat zejména čipům pro umělou inteligenci.

Hodnota Nvidie jako takové neustále roste. A to dokonce tak, že včera předehnala dosavadní jedničku Microsoft a stala se tak globálně nejhodnotnější společností na světě. Nvidia přitom teprve před necelými dvěma týdny dokázala sesadit Apple, jehož aktuální hodnota je nyní 3,285 bilionu dolarů.

Hodnota Nvidie nyní činí 3,335 bilionu dolarů, pro srovnání hodnota Microsoftu je 3,317 bilionu dolarů a Googlu 2,171 bilionu dolarů. Ke konci obchodních hodin stála cena akcií Nvidie 135,58 dolaru, což je o 4,6 dolaru více než v předcházející den.

MMF24

Aktuální hodnota Nvidie ve srovnání s ostatními společnostmi

Aktuální hodnota Nvidie ve srovnání s ostatními společnostmi

Autor: companiesmarketcap

Nikoho pak už moc nepřekvapí, že největší zásluha a následný růst hodnoty společnosti patří čipům sloužícím pro umělou inteligenci. Právě ty se zasloužily o masivní nárůst společnosti.

Nvidia ve své květnové zprávě o výdělcích oznámila tržby přes 26 miliard dolarů, což je číslo ještě před představením nové architektury Blackwell a čipu B200, jež má být nejvýkonnějším AI čipem na světě.

Tržby Nvidie už jsou 600 miliard korun za jediný kvartál, zisk skoro 400 miliard Přečtěte si také:

Tržby Nvidie už jsou 600 miliard korun za jediný kvartál, zisk skoro 400 miliard

Byl pro vás článek přínosný?