Hlavní navigace

nVidia přichází o zakázky

21. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme psali o problémech výrobců základních desek, kterým se nedaří prodávat nejmodernější motherboardy pro platformu Intel LGA775. Recesi zažívá i trh grafických karet a i ty zůstávají ležet na skladech. Server DigiTimes dnes informuje, že Palit Microsystems odřekl objednávku na 400 tisíc grafických čipů od Nvidie.


Situace na trhu bohužel není tak veselá, jako video zesměšňující produkty Nvidie…

Ke stejnému kroku se již dříve uchýlili Asustek, Gigabyte, MSI a PC Partner (Zotac) a Nvidia dohromady prodá odhadem o milion a půl čipů méně, než původně očekávala. V období od konce července/júla do konce října/októbra 2008, což je pro Nvidii třetí kvartál fiskálního roku 2009, společnost dosáhla obratu 897,7 milionu dolarů. V následujícím fiskálním kvartálu, který končí 25. ledna/januára, bude ale obrat přibližně mezi 450 a 540 miliony dolarů. Server X-bit labs dodává, že více než polovina prodejů Nvidie jsou právě grafické čipy.

Zdroje se nezmiňují, zdali má podobné problémy i AMD, respektive její grafická divize ATI – v současné situaci by to ale vůbec nebylo překvapivé.

Zdroj: DigiTimes, X-bit labs

Autor článku