Hlavní navigace

nVidia: Proč 8800 GT nejsou

8. 11. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Recenze a testy GeForce 8800 GT namlsaly nejednoho hráče či fandu výkonného hardwaru, následovalo uvedení množství pěkných karet od všech partnerů Nvidie, cena 5 800–7 000 Kč (hlavně ta dolní hranice) vzbuzovala skoro nákupní šílenství, jenže ... v diskuzích a fórech se jen kupí stížnosti na to, že GeForce 8800 GT nelze nikde koupit a eshopy i distributoři ukazují v kolonce skladem svorně číslo nula. České zastoupení Nvidie hardwarové weby a diskuzní fóra čte, takže se rozhodlo podat vysvětlení:

„Ano, s GeForce 8800 GT je problém v tom, že poptávka mnohonásobně převyšuje naše současné možnosti. Do nynější doby bylo do ČR dovezeno několik stovek karet, které byly vyprodány během pár desítek minut.  V současnosti evidujeme v ČR objednávky na několik tisíc kusů a větší část budeme schopni uspokojit až koncem tohoto měsíce.

Zaznamenali jsme také dost velké rozdíly oproti našim doporučeným cenám, což je důsledek obrovské poptávky; někteří prodejci pak zneužívají situace a prodávají karty za mnohem vyšší ceny, než by měli.

Každopádně předpokládáme, že koncem měsíce listopadu bude už situace normální a karet dostatek.“ řekl k celé „ kauze“ Igor Staněk, PR společnosti Nvidia pro region CEE.

Společnosti BFG jakoby vše tušila a svou kartu osadila příhodnou samolepkou:

Autor článku