Hlavní navigace

nVidia sama prodává své grafické karty?

5. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes ráno se objevila na internetu zajímavá fotografie balení nedávno uvedené GeForce GTX 460, na které je jako výrobce uvedena přímo kalifornská společnost Nvidia. Nejde o fotomontáž ani o vtípek, Nvidia opravdu vybrané modely karet sama nabízí běžným zákazníkům.

Vše je však třeba uvést na pravou míru: Nvidia takto koná ryze na území USA a ještě k tomu pouze u jednoho distributora (Best Buy), nikde jinde není možné tyto grafické karty v současnosti zakoupit. Navíc jsou známy pouze dva modely (GTX 460 a GTS 450), jejich frekvence jsou samozřejmě plně referenční stejně jako chlazení.

Zástupci obou společností vše potvrdili, dohoda uskutečněná s Best Buy by se však neměla brát jako počátek spolupráce s dalšími distributory a expanze na evropské trhy. Otázkou zůstává, proč tak Nvidia vlastně činí: že by si chtěla přivydělat? Nebo se snaží zalepit díru po zkrachovalém BFG? Ať tak či onak, výrobce sám si zadělal na problémy se svými partnery – těm se jistě nebude líbit, že jim leze do zelí a krátí zisky z prodeje ostatních.

Zdroj: Hexus.net

Autor článku