Hlavní navigace

nVidia Shield chytá druhý dech. Konzole dnes získala spoustu novinek

28. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia dnes pro svou herní konzoli vydala velkou softwarovou aktualizaci. Ta z Shieldu udělá i stolní konzoli, přinese podporu stovek nových her a díky novém systému jich budete moci také více nainstalovat. Mimo to konzole získala nový Android 4.3.

Hlavní novinkou je funkce Gamepad Mapper. Pokud jste doteď chtěli hrát tituly optimalizované pouze pro dotykové obrazovky (tudíž bez gamepadu), Shield na ně byl krátký. Samozřejmě i on má dotykový displej, ale jeho ovládání už není tak pohodlné jako na sadě tlačítek. Díky updatu bude možné namapovat tlačítka u všech her. V online databázi už jsou profily pro spousty nových titulů, další budete moci vytvářet sami.

V nastavení pak přibyl Console Mode, díky kterému bude možné na připojeném televizoru hrát hry i v plném rozlišení. Dosud Shield pouze zrcadlil obraz z vlastního displeje v 720p, díky novému módu se konzole zapne bez interního displeje, obraz i zvuk půjdou přes HDMI do televizoru v 1080p. Protože by už v tomto režimu nebylo pohodlné používat Shield jako gamepad, Nvidia podporuje i ty připojené externě přes USB nebo Bluetooth. Doporučuje přitom model Nyko PlayPad Pro.

Při plném rozlišením budou fungovat hry pro Android, web, videa a jiné aplikace, ale počítačové hry stramované přes GameStream (oficiálně je jich už přes 50) budou zatím jen v 720p. Nvidia ale chystá další update, který přinese i plné rozlišení. Pak už ovšem stream nepoběží skrz Wi-Fi, ale přes kabel a adaptér USB/Ethernet.

 

GameStream, díky kterému můžete na Shieldu hrát i tituly z PC s grafikou GeForce GTX, už nemá nálepku beta. Finální verze navíc přinesla podporu 60 fps. U vybraných karet bude Nvidia rozdávat kupóny na 100dolarovou slevu na Shield a k tomu rozdá tři bezplatné hry: Assassin’s Creed IV: Black Flag, Splinter Cell: Blacklist a Batman: Arkham Origins. Čechy to moc trápit nemusí, zatím se zde konzole neprodává.

KL24

Důležitým updatem je možnost odložit hry z interní 16GB paměti na externí microSD kartu (přenesou se soubory .OBB nebo .APK).

Zdroj: Nvidia

Byl pro vás článek přínosný?