Hlavní navigace

nVidia spouští novou CUDA Zone

26. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Abychom vyvážili tři dnes publikované novinky týkající se ATi, přinášíme také něco od Nvidie. Možná jste již slyšeli o stránkách CUDA Zone věnovaných GPGPU platformě CUDA. Nevím jak vás, ale mě osobně staré stránky příliš nezaujaly přehledností ani obsahem. Na nových si ale i laik může o CUDA a jejím využití udělat představu.

Flashová aplikace, která tvoří základ stránek, je užitečná jak pro potenciální kupce GPGPU akcelerátorů od Nvidie, tak pro programátory. Na CUDA Zone nyní naleznete přehledný seznam odvětví, kde se CUDA využívá, i s poznámkou, o kolik je grafický čip v dané úloze rychlejší, než klasické CPU. Programátory naopak zaujmou rozhraní (API) a algoritmy připravené k využití ve vlastních programech. Pokud například nemáte rádi jazyk C, ale umíte Python, může vám být nápomocen wrapper PyCuda.

Nvidia s GPGPU technologiemi začala později než ATi. Širší programátorské veřejnosti přístupnější platforma CUDA se ale ukazuje jako lepší cesta, soudě podle počtu open-source projektů, které na CUDA Zone najdete. Nový, přehlednější web je také krok správným směrem.

Zdroj: Nvidia CUDA Zone

Autor článku