Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nvidia studuje vícečipová GPU. Budoucí highendové čipy by mohly být slepence. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 7. 2017 11:03

    Rafan (neregistrovaný)

    Nesouhlasím, Politika velkých monolitických čipů začíná vést výrobce do slepé uličky. Zmenšování litografie a navyšování výkonu (aby vůbec za něco stál) vede k k tomu, že výrobce musí držet velikost čipu stejně velkou a nebo dokonce ještě vyšší. To ale znamená, že neušetří místo na waferu a nesníží náklady. Ty spíš brutálně rostou a je to vidět i na cenách. Při této politice můžeme očekávat že nejvýkonnější modely herních GK na 5 nm, budou stát 2000 dolarů( možná i více ). Jediná cesta je poskládat menší čipy do bloků, Menší čipy jsou výrobně levnější ( mají menší chybovost a výtěžnost je vyšší) a dají se takto spřáhnout do slušného výkonu i malé GPU které mají z části deaktivovanou část jádra. Jedině takto se dají snížit náklady a prodat téměř vše co vám z linek vypadne z akceptovatelné ceny.