Hlavní navigace

Nvidia také chystá akci na 28. února. Láká na překvapení, bude to GeForce GTX 1080 Ti?

16. 2. 2017

Sdílet

 Autor: Redakce

Včera jsme tu měli zprávu, že AMD oznámilo na 28. února, v rámci konference GDC 2017 o GPU, grafice a hrách, akci s názvem Capsaicin & Cream. Jejím prostřednictvím bychom se mohli dozvědět něco o připravovaných grafikách či tentokrát možná také procesorech, neboť Ryzen prý půjde na trh krátce na to. Ovšem nejen AMD se dožaduje pozornosti. Na stejný den totiž nyní ohlásila akci také Nvidia. Může jít i o náhodu, ovšem zelený tábor by případná odhalení od AMD mohl zastínit nějakou vlastní novinkou.

Pozvánka láká na akci s názvem „Nvidia GeForce GTX Gaming Celebration“ (tedy volně přeloženo Herní oslava s Nvidia GeForce GTX). „Event“ se bude konat stejného 28. února, ale v jiný čas, takže novináři budou naštěstí jakž-takž stíhat oba. Začátek akce má být v půl sedmé večer a poběží až do 23:30 západoamerického času (konání je v San Franciscu). V přepočtu na naše pásmo to bohužel zase vychází na časné ranní hodiny. V době, kdy Nvidia party rozjede, bude u nás půl čtvrté ráno následujícího dne (1. března), v době ukončení pak půl deváté.

Zatím nevíme, zda z akce bude také nějaký přímý přenos, nicméně hardwarové weby jako AnandTech nebo PC Perspective by ji možná mohly pokrývat formou živého blogu. Každopádně platí, že pokud by došlo k nějakému zajímavému odhalení (informací, nebo dokonce produktu), mělo by se to v obratem dostat na internet.

Co přesně na této akci Nvidia vyjeví, je otázka. V pozvánce se mluví o večeru skvělého hraní, hardwaru, herních klání, jídla a pití „a nějakých dalších úžasných překvapení“. Ačkoliv se asi může stát, že půjde jen o propagační akci s nějakým hraním, celebritami a běžným obsahem, je zde slušná šance, že půjde o něco víc. Zmínky o hardwaru a překvapeních by mohly předestírat uvedení nové grafické karty, nebo možná i nějaké nečekané novinky jiného druhu (i když třeba na třetí generaci Denveru kompatibilní s x86 asi moc velká šance není).

WT100

GeForce GTX 1080 Ti na cestě?

Nejočekávanějším produktem Nvidie je nyní GeForce GTX 1080 Ti. Tato karta s čipem GP102 by podle některých drbů mohla spatřit světlo světa v březnu, takže na oznámené akci by teoreticky mohla být odhalena. Nvidia na tomto GPU již založila Titan X(P), takže technicky uvedení nic nebrání. Model GTX 1080 již na trhu brzy bude rok a mohl by tedy již být čas na nový upgrade v highendu. Nicméně o tom lze zatím jen spekulovat. V posledních dnech se bohužel neobjevily žádné indicie, že by se vypuštění nové grafiky GeForce chystalo.

Před dvěma lety překvapil na GDC šéf Nvidie grafikou GTX Titan X s čipem GM200 (Zdroj: Nvidia) Před dvěma lety překvapil na GDC šéf Nvidie grafikou GTX Titan X s čipem GM200 (Zdroj: Nvidia)

Nicméně i v případě, že se karta s čipem GP102 ještě konat nebude, se můžeme dočkat nějakého nového hardwaru. Na CES 2017 například Nvidia oznámila plány na monitory s G-Sync, HDR a 144Hz 4K panely. Nyní by také možná mohlo dojít na premiéru nějako nové technologie nebo třeba softwarové funkce. Co z toho pro nás vyplyne, uvidíme každopádně za necelé dva týdny.