Hlavní navigace

nVidia Tegra 2 bude referenční platformou pro Android 3.0

20. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android 3.0 bude běhat na dvoujádrové Tegře. Alespoň si to tak představuje Google, a vypadá to tak, že Nvidia se svým SoC (System on a Chip) konečně pořádně prorazila.

Nvidia, známá hlavně jako výrobce grafických karet, už víc než dva roky chystá svou Tegru. Tegra je čip, který v sobě skrývá procesor a řadu dalších specializovaných částí, první Tegra měla podprocesorů osm. Dnes máme na trhu Tegru T-250, která ve svém čipu nese dvoujádrový procesor ARM Cortex A9 na 1 GHz.

Jen-Hsun Huang, CEO Nvidie, ukazuje první tablet s Tegrou 2

Dvoujádrový ARM na 1 GHz, který dovede hardwarově akcelerovat jakékoli video, Flash, nebo 3D, je pochopitelně lákavá nabídka, které se chytila řada výrobců, vzpomeňme třeba na eLocity A7 nebo ViewSonic G-Tablet, o kterých jsme na XNTB psali a které už jsou v prodeji.

Nyní se Tegra dostala do hledáčku i Googlu a Samsungu, spekuluje se, že právě Tegra 2 bude referenční platformou přístrojů s OS Google Android 3.0 Honeycomb. Právě třetí Android bude běhat na Samsung Galaxy Tabu 2, a i ten pravděpodobně ponese dvoujádrovou Tegru. Samsung už prý podal objednávku na značné množství čipů Tegra 2, jak pro chytré telefony, tak pro tablety.

MMF24

Uvidíme, jak se to nakonec vyvrbí, každopádně Tegra vypadá hodně perspektivně.

Zdroj: engadget