Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia oznámila zrušení GeForce Partner Programu. Prý na něm ale nebylo nic špatného od Jan Olšan - Spíš si myslím, že se s ASRockem od...

  • 5. 5. 2018 15:22

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Spíš si myslím, že se s ASRockem od začátku dohodli na tom, že budou prodávat v Asii (Americe?), ne že by jim ex post zakázali vozit do Evropy. Proč, to netuším, ale srovnatelný s GPP mi to nepřijde, není to nějak zaměřený na poškození přímé konkurence.

    BTW když už se tady vytahuje, co kdo udělal špatnýho, tak Nvidia před časem komplet zrušila některé své výrobce, prostě vybrala některé z partnerských firem a s těma skončila spolupráci. Pamětníci budou vědět, že XFX původně vyrábělo GeForce, ale Nvidia jim údajně nedovolila dělat Fermi poté, co kromě GeForce začali vyrábět i Radeony a sebrala jim autorizaci.
    Už si nepamatuju, jestli tehdy úplně skončil ještě někdo další, ale bylo období, kdy konsolidovali" a partneři byli rozdělení na přednostní a "horší", kterým hrozilo, že budou na odpis. IIRC kolem let 2008-2010, tehdy byly prodeje horší, takže asi byla motivace ochránit ty firmy, které v Nvidii považovali za perspektivnější. Akorát pro tohle nemůžu najít link, škoda.