Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Problémy u Nvidie? Vydala varování o propadu tržeb, prodeje GPU Turing prý zklamaly. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 1. 2019 17:36

    Maudit (neregistrovaný)

    To uz je klasika Intel/Nvidia vs AMD. Intel i Nvidia maji vyrazne lepsi architektury, ale taky maji radi velky marze a chtejibsi tu technologii nechat zaplatit. AMD je dneska jeste nazivu jen kvuli tomu. Dava ji to moznost prodavat mnohem horsi hardware "dirt cheap", takze v performance/price vychazi dobre.

    Staci se podivat na velikosti CPU, kde Intel ma polovicni plochu na jadro oproti, pritom zvlada dosahovat lepsiho IPC i taktu.

    To same Nvidia, kde Pascal GPU jsou malinke oproti Polaris/Vega od AMD, pricemz opet Pascal dosahuje vyrzne vyssich taktu, vykonu a predevsim nizsi spotreby.

    Uprimne nechapu, pro AMD fans tak chteji, aby Intel/Nvidia zlevnovali. To by taky mohlo stlacit AMD pod hranici zisku.

    Jo a nez nekdo zacne opakovat mantru toho kasparka Soucka - Zen 2 neni maly. Jeho zmenseni odpovida jen procesu (dokonce ani ne uplne). 14nm na 7nm, vzhledem k tomu, ze se jedna o plochu, odpovida pomeru 1 : 4. A to docela dobre odpovida velikosti jader Zen 213mm^2 vs Zen 2 cca 78mm^2.