Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Problémy u Nvidie? Vydala varování o propadu tržeb, prodeje GPU Turing prý zklamaly. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 1. 2019 7:28

    tynyt

    HonzaO.: Nejsem si jistý, že životnost grafik je stejná jako u CPU. Navíc zrovna grafický segment nemá žádnou pevnou standardizaci na úrovni HW, ale pouze na úrovni SW (DX, OGL, Vulcan, ...), takže faktor "nyní podporujeme RT, ale počkejte si jako u AVX" je IMHO nevalidní.

    Nikde není psáno, že další iterace grafik (i) nvidie nebude mít RT řešeno úplně jinak a stávající generace bude odepsána jako neperspektivní. Toto je klasický risk pro early adopters, kteří si koupí něco, u čeho není 100% garance, že to bude využitelné i v budoucnosti.

    S ohledem na "beta" status raytracingu (když se tedy nelíbí pregnantní označení "ojeb"), kdy RT je použit ve značně omezené míře, na pouze některých površích a ještě s masivním postprocessingem, je propagace této featury jako základní a klíčové vlastnosti vadná a vykazuje známky podvodu, protože na plnohodnotný RT výkon zatím není a nikde není uživatelsky pochopitelně sděleno, že se nejedná o plnohodnotný RT, ale o jeho aproximaci.