Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Problémy u Nvidie? Vydala varování o propadu tržeb, prodeje GPU Turing prý zklamaly. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 1. 2019 16:47

    Maudit (neregistrovaný)

    To je pravda jen ve vlhkejch snech AMD samozrejme. Neboli rekneme, ze nase jadro je mensi a ty ostatni veci vystrcime naoko ven a budeme predstirat, ze do jadra nepatri :D Co na tom, ze celej chiplet je velkej jak prase oproti konkurenci a ze k dosazeni sotva podobnyho vykonu potrebujeme 2 vetsi plochu (ne-GPU kremiku) :D :D :D Nepoucoval si tu nekoho o hltani marketingovejch sracek? Ty jich mas tak plnou pusu, ze ti ani neni rozumnet.

    Jeste jednou se podivej na ty die shoty, co jsem postoval. Rozmery celyho chipletu jsou znamy (213 vs 149 mm^2), takze snad se dokazes sam presvedcit, ze jsou Intel jadra vyrazne mensi. Schvalne si ten Intel CPUI die shot zmensi aby pomerove odpovidal a dej si je vedle sebe. Je to do oci bijici rozdil, kterej fakt neokecas.

    Vsimni si, jakou brutalne velkou cast celyho kremiku zaberou ty Zen jadra (a to je ten kremik uz sam o sobe dost vetsi, nez u Intelu):
    https://en.wikichip.org/wiki/File:amd_zen_octa-core_die_shot.png


    Zatimco u Intelu zabere 2/5 cipu GPU a dalsi podstatnou cast Uncore a Ring Bus:
    https://en.wikichip.org/wiki/File:coffee_lake_die_(hexa_core)_(annotated).png

    Case closed.