Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nvidia vydala upscaler webového videa RTX Video Super Resolution. Jako DLSS 2.0 ale není. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 4. 3. 2023 2:44

    Saruman (neregistrovaný)

    tak kecy některých od stolu co mají Radeonky jsou fakt k smíchu. Nedalo mě to abych si to nakonec v první verzi nevyzkoušel na své 3080 10GB. Závěr - na videích co jsou brutálně zkomprimována už před uploadem na YT to prakticky nepomůže, ta změna je kosmetická, ale obsah co už je slušný aspoň v 480p či fake 1080p to má hodně omlazující vliv. Pochopitelně tam kde je maximálně komprese a kostičkuje to tak ani toto VSR nepomůže, ale na extrémy to ani z principu fungovat nemůže. Tam kde se může jejich algoritmus chytit to funguje hodně viditelně a tam kde dřív místo obličeje byla pomalu jen rozpitá skvrna to najednou vypadá i přijatelně.
    Co se týče spotřeby na zmíněném hw při přehrávání v aktuálním Edge cca 70W spotřeba a taky místo idle na nějakých 650Mhz, na některých videích i skoky kolem 1Ghz, tedy moc to nenutí grafiku zapínat větráky z klidového režimu. Vliv je hodně patrný i ve starších 360-480p videích různých serverů pro dospělé kde to opravdu ta kvalita o stupeň povyskočí. Tak mě nějak napadá na čem že to vlastně to VSR trénovali? :))
    P.S: vliv na naměřené spotřeby recenzí serverů může mít určitě i kombinace hw, k NV vždy lépe sedl Intel procesor - v mé sestavě je 13700K. Každopádně jen mírné navýšení spotřeby i taktů gpu příjemně překvapilo.