Hlavní navigace

nVidia vylepšuje PureVideo HD

25. 2. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společně s GeForce 9600GT vydala Nvidia novou verzi balíku ovladačů ForceWare (zatím čeká na certifikaci WHQL). Tyto ovladače odemknou nové schopnosti enginu PureVideo HD, a to nejen na GeForce 9, ale také na GeForce 8800 s čipem G92 (tedy GS/GT/GTS 512MB). Konkrétně se jedná o dynamické vylepšení kontrastu a automatické vylepšování modré, zelené a pleťové barvy. Více se můžete dozvědět v preview GeForce 9600GT.

Nvidia doufá, že takto výrazně zlepší divákův požitek z filmu. Režisér Michael Bay ale rozhodně není nadšen z toho, že by do jeho filmů měla zasahovat nějaká automatika:

"Chce snad někdo oponovat tomu, co podle mého citu sedí mým filmům lépe? vidím každý snímek z mého filmu více než stokrát, než je film vůbec vydán. vím, v jakých světělných podmínkách jsem to natočil a jak to pak vypadalo. vím, z jaké jsme to zabírali vzdálenosti. vím, jak by měl vypadat finální produkt."

Režisérův výrok sice pokračuje tvrzením, že jeho filmy vypadají lépe na Blu-ray, ale jeho názor na novinky v PureVideu HD si asi každý domyslí sám. Na druhou stranu, diváci se i tak dívají na filmy na různých obrazkovách, přičemž každá má odlišné barevné podání. A koneckonců, vychytávky manipulující s barvami lze vždy vypnout.

Zdroj: X-bit labs

Autor článku