Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nvidia zakázala použití grafik GeForce v serverech. Těžaři ale dostali výjimku. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 12. 2017 1:11

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Sirite nepravdive informace. ----- viz třetí jestli se dobře dívám odstavec: "Z klauzule by se ale asi dalo vyvléct tehdy, pokud je server umístěn ne v datacentru, ale v nějakém běžnějším prostoru. Provoz ovladače v jakémkoli serveru totiž zakázán není." (a viz i druhý odstavec)

    Je to spis ochrana pred tim, aby datacentra skupovala herni grafiky (kterych by pak byl nedostatek). ----- viz pátý odstavec.

    Kdyby to bylo motivováno bohulibě tím, aby hráči neměli zdražené/nedostupné grafiky pro hraní, tak by fakt nedostali výjimku ti horníci, co přesně toto způsobují. To jejich poprávka je zdrojem nedostatku na trhu, jelikož je taková dravá, nepředvídatelná a riziková, a firma proto nemůže včas zvednout výrobu, aby i při boomu udržela zásobenost (protože jednak boom začne příliš náhle, druhak může kdykoliv skončit -> příliš velké neprodatelné skladové zásoby).
    Oproti tomu poptávka datacentrových uživatelů po herních kartách třeba pro inferenci neuronových sítí by měla být celkem předvídatelná a takovéhle situace by nevyprodukovala (taky nemá takovou míru). Je to protě o tom, vyrazit z tohohle trhu víc.