Hlavní navigace

O hry na Googlu+ nebyl zájem, Google je v červnu ukončí

16. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V létě 2011 je Google s velkou slávou uvedl, loni jsme větřili první problémy a letos hry na Googlu+ definitivně skončí. Na plus.google.com/games už visí upozornění, že služba bude zrušena k 30. červnu 2013. V nápovědě Google píše, že případné nakoupené a nevyčerpané kredity bude možné u některých titulů ještě použít, protože tvůrci přesunou hry jinam. Ale ve většině případů budete muset oslovit vývojáře, co se s vaším kreditem stane.

Google ukončí Google+ Games
Google ukončí Google+ Games

Google teď bude prosazovat jinou platformu. Play Game Services, kterou představil včera, je herní sítí nejvíce podobnou té od Microsoftu. Stejně jako Xbox Live totiž funguje na více platformách současně, tvůrci ji mohou využít na Androidu, iOS i webu. Služba využívá kontaktů z G+ k tomu, abyste s ostatními mohli hrát v multiplayeru nebo si s přáteli porovnávali skóre.

 

Herní síť podporuje i achievementy (trofeje) a žebříčky. Jednou z hlavních funkcí je rovněž synchronizace nastavení a herního postupu. Google Play Game Services ale samozřejmě vyžaduje podporu ze strany tvůrců her. První tituly pro Android už pomalu přibývají.