Hlavní navigace

O2 TV Sport se stěhuje. Nově bude dostupné přes HbbTV od Primy

29. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to rok, co se v českých pozemních sítích objevila první placená stanice paradoxně nazvaná O2 TV Free. Největší český telekomunikační operátor vměstnal „demoverzi“ svého sportovního kanálu do multiplexu 4. Plnohodnotné vysílání ovšem bylo přístupné až pomocí technologie HbbTV využívající internet. Přístup k ní byl podmíněn zaplacením prémiové SMS.

O2 se nově domluvilo s televizí Prima, že svůj sportovní kanál vloží do jejího HbbTV. Od 31. března tak fanoušci budou moci sledovat první českou fotbalovou ligu, Ligu mistrů, ženský tenis a další sportovní utkání „na Primě“. Původní O2 TV Free zmizí. Pro uživatele to znamená lepší dostupnost. Multiplex 4 totiž pokrývá jen 95,1 % populace, kdežto Prima vysílající z multiplexu 2 slibuje 99,9% dostupnost.

TIP: Jak nejlevněji naladit HD kanály? Kompletní srovnání balíčků IPTV

Diváci samozřejmě budou potřebovat TV nebo STB s podporou HbbTV a internetovým připojením. Nadále budou za sledování platit 69 Kč za den. Za to kromě O2 TV Sportu dostanou i tematické kanály O2 TV Tenis a O2 TV Fotbal. Vysílání je v HD, funkcí zpětného sledování a multidimenze.

KL24

Tip: Co to je HbbTV a jak jej naladit: Vše o hybridním vysílání

Jsme rádi, že jsme se dohodli s 02 TV na distribuci sportovního obsahu v naší HbbTV aplikaci. Tato platforma patří mezi naše strategické komunikační kanály s velkým potencionálem růstu. Aktuálně má naše červené tlačítko zásah 1,7 milionu diváků měsíčně, a proto se divákům snažíme neustále přinášet další zlepšení. Koncem února jsme spustili inovované prostředí červeného tlačítka, které přináší intuitivní ovládání s rychlým přístupem k videobsahu,“ říká Daniel Grunt, ředitel nových médií FTV Prima.

Byl pro vás článek přínosný?