Hlavní navigace

O2 vyfouklo Primě licenci na Ligu mistrů. Vysílat ji bude exkluzivně ve své IPTV

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od nové sezóny v září 2015 bude středeční zápasy Ligy mistrů UEFA vysílat nový sportovní kanál O2, který firma právě připravuje. Fotbaloví fanoušci proto za některé živé přenosy budou muset platit. Úterní zápasy sice zůstanou České televizi, ale Prima Cool je ze hry, v létě jí skončí kontrakt. 

O2 TV rozjede vlastní sportovní kanál
O2 TV rozjede vlastní sportovní kanál

O2 má s UEFA tříletou smlouvu, díky níž každý rok odvysílá 130 zápasů včetně semifinále a finále. Má tedy práva na všechny, kromě těch vybraných úterních utkání, které si přednostně bude vybírat ČT.

Rok 2014 byl pro O2 TV skutečně dobrým rokem. Počet zákazníků vzrostl o 20 procent, spustili jsme službu mobilní televize O2TV Go pro všechny, která má k dnešku přes 240 tisíc stažení, a vstoupili do světa exkluzivního obsahu. Po anglické lize Premier League jsme od letošní sezóny exkluzivně získali práva na zápasy Ligy mistrů," uvedl David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

 

O2 TV má aktuálně 184 000 zákazníků. Ti mohou internetovou televizi sledovat přes připojení VDSL nebo nově i díky mobilní verzi O2TV Go, při níž ani nemusíte být zákazníkem operátora. Nový sportovní kanál sestavuje Marek Kindernay, který už dříve spustil Galaxii Sport (dnešní Nova Sport) a Fandu.

Zdroj: O2

Byl pro vás článek přínosný?