Hlavní navigace

Názor k článku O2: výhodnější volání pro předplacenkáře od anonym - Taky si myslím, že mírná filtrace výsledků vyhledávání...

  • 25. 2. 2011 19:05

    anonymní

    Taky si myslím, že mírná filtrace výsledků vyhledávání v prospěch všeobecně morálních témat by prospěla (všeobecně, protože si nemyslím, že stránky zaobírající se zobrazováním e.g. lidských ostatků po autonehodách jako atrakci je morální kdekoliv na světě). I když chápu že autor to myslel s určitou dávkou ironie, protože nikdo si nemyslí, že Čína se omezí jenom na porno. Na druhý straně je mírně zcestné srovnávat Čínu s severoafrickými státy, protože má vystavěnou kulturu na tisících letech tradic a jejich pojímání osobní svobody je jiné než naše. Spíše ve prospěch státu jako celku, ne jednotlivce. Pak by jsme si měli dát pozor, aby jsme nebyli pokrytečtí a nenazývali naše snahy o otevření Číny osvobozením, ale spíše pozápadňovaním. I když je pravda, že Čína to přehání s omezováním.
    Ale fakt by mě zajímalo, jestli bude morální prohlížeč taky filtrovat obsah s nelegálním, anebo škodlivým softwarem a všeobecně warezem.