Hlavní navigace

Názor k článku Objevila se roadmapa výrobních procesů Intelu. Kdy by mohl vydat 10nm+ a 10nm++ CPU? od tynyt - R.H.: Jak "scestný" že Intel produkuje žravé CPU?...

  • 1. 11. 2017 7:32

    tynyt

    R.H.: Jak "scestný" že Intel produkuje žravé CPU? Vždyť je to jednoznačný fakt, jejich 6-jádro žere stejně nebo víc než 8-jádro od AMD? A že musí taktovat, aby dohnali náskok AMD, to je přece taky realita. Že se fanouškům nelíbí, to je jejich věc.

    Anebo to mám chápat tak, že si kupujeme 6- nebo 8- jádrové CPU abychom na nich provozovali singlethreaded aplikace? Pak přece stačí koupit nějakou i3K a vysolit ji na max a není třeba kupovat i7.

    Tombomino + Jan Olšan: s těmi 200W to myslím dost vážně. Stačí se kouknout na testy stávajících OC i7-8700K, kde po OC běžně CPU žere 150W. Pokud budu chtít zachovat (ten skvělý herní) OC výkon (zdravíme Obříka) na ST a přidat 2 jádra (na celkových 8C) pro navýšení MT výkonu, nic než nějakých 50W za další 2C tu prostě nevidím. Je to samozřejmě ten nejprostší výpočet, ale řekl bych, že to bude sedět a po OC se 8C Kafe k 200W podívá (Kčka přece kupujeme kvůli OC). Sám píšeš, že Intel si nemůže dovolit postavit pomalejší 8C než je jeho 6C - a z toho plyne výše uvedené.
    Druhá věc je, zda Intel do takové avantýry půjde, ale to IMHO už na něm moc nezáleží (když novou výrobu pro 2018 víceméně odpískali), to má teď v rukách AMD. Podle toho jak dopadne Zen+.