Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Objevily se výsledky Radeonů RX Vega v 3DMarku. Start prodejů přesně za dva týdny?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 7. 2017 17:07

    tynyt

    Marek: Ještě jednou zopakuji: nvidia v problémech nikdy nebyla, stačí se podívat na to, jaký měla historicky nejmenší tržní podíl a na to, jaké finanční rezervy má. To je prostá logika. Až bude nvidia ve stejné situaci jako AMD, buď ujištěn, že spousta lidí nebude chtít monopol AMD (včetně mě).

    ad 2.: O to ale tady přece nejde. Jde o to, že v monopolním prostředí si můžeš koupit taky jakýkoli výrobek který chceš, ale pouze s logem monopolního výrobce a za cenu, jakou si určí on, ne trh a konkurence. Typický příklad je právě ten Apple, který má taky bandu nemyslících zákošů, kteří koupí i když narazí naprosto nesmyslnou cenovku - a dobře jim tak. Dostanou předražený krám bez jacku, zato s proprietárním konektorem, kvůli kterému se pak nechají podojit ještě několikrát, a pak se ještě předvádějí, jak se nechali oškubat v domnění, že patří k nějaké privilegované sociální vrstvě (potlesk pro marketing Apple). O to ale nejde, jde o to, aby normální člověk měl na výběr. Svoboda výběru je jedním ze základních kamenů funkčního trhu a vývoje vpřed. Když nebude, nebude ani trh, ani vývoj.
    A to si myslím, že nikdo nechceme. PC grafiky jsou dnes skomírající segment, který se uživí jen díky přesahu vývoje do jiných oblastí (mobilní segment a profi grafiky). To je třeba neustále připomínat.