Hlavní navigace

Objevují se první zvěsti o LG X3 se čtyřjádrem

22. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jestliže byl rok 2011 rokem dvoujádrových procesorů, rok 2012 bude s největší pravděpodobností rokem těch čtyřjádrových. Zatím tomu tedy vše nasvědčuje - zmínit můžeme např. HTC Endeavor (Edge) a očekáváme také uvedení Samsungu Galaxy S III. V posledních dnech navíc unikly informace o připravovaném LG X3. Všechny tyto zmíněné modely by se měly objevit na trhu v první polovině letošního roku.

LG X3

Ale teď zpět k LG X3. Těšit se můžeme na výkonný chipset Nvidia Tegra 3, velký 4,7" displej o rozlišení 1280 × 720 pixelů, to všechno v kombinaci s tloušťkou telefonu pod 9 milimetrů. Výrobce také integroval 8Mpx fotoaparát a nezapomněl ani na webkameru (1,3 Mpx) pro podporu video hovorů. Interní úložiště by mělo mít kapacitu 16 GB, které bude možné rozšířit o vloženou paměťovou kartu microSD.

Dobrou zprávou je, že LG X3 by měl hned od začátku obsahovat operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Telefon bude mít nejspíš integrovanou technologii HSPA (z anglického High Speed Packet Access) s teoretickou přenosovou rychlostí až 21 Mb/s, dále Wi-Fi s podporou protokolů 801.11 b/g/n a samozřejmě také Bluetooth v nejnovější verzi 4.0. Použitá baterie nabídne slušnou kapacitu 2000 mAh.

KL24

Ačkoli zatím vše nasvědčuje uvedení přístroje na trh koncem jara či začátkem léta, je zde určitá pravděpodobnost, že o telefonu uslyšíme i na Mobile World Congressu, který se koná v Barceloně od 27. února do 1. března.

Zdroj: pocketnow.com

Byl pro vás článek přínosný?