Hlavní navigace

Obrázek nové nabídky Start ve Windows 8

1. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak jsem předesílal ve včerejší novince týkající se přímé podpory souborů ISO a VHD ze strany systému, ve videu představujícím integraci nových prvků do systému Microsoft opět uveřejnil jakoby mimochodem další ze změn ve Windows 8. Pokud jste se dívali pozorně, jistě vám neunikla kompletně nová podoba nabídky Start. Může jít o pouhý nástřel slavného centrálního ovládacího bodu Windows, stejně tak nevíme, zda bude možné přivést k životu její starší podobu z Windows 7.

Upřímně, mě osobně představa, že bych měl spoléhat na Start ve stylu Metra, docela dost děsí. Menu se sestává z pouhých čtyř položek, které vás navedou ke sdílení, nastavení, hledání nebo k zařízením. Přístup k nainstalovaným aplikacím není vidět, stejně jako řada jiných ovládacích prvků. Nedělejme ale předčasné soudy a prozatím se modleme, aby nám Microsoft ponechal i starší Start, jak jej známe dnes.

Všimněte si také obdélníku, v němž přes kus obrazovky září aktuální čas a datum. Budeme si muset počkat na nějaké vyjádření od Microsoftu, do té doby nebudeme pořádně vědět, co to má všechny znamenat. Diskusi pod článkem vám ale bránit nebudeme, pokud máte nápad, nebojte se ho níže zveřejnit.

Zdroj: vlastní a Softpedia