Hlavní navigace

Názory k článku Ochrana Windows 7 opět prolomena hackery

  • 20. 11. 2009 10:54

    Návštěvník (neregistrovaný)

    Tato myšlenka už kdysi byla realizována. U nás na střední, kdysi dávno učitelé měli pouze terminál bez disku bez ničeho a vše běželo ze serveru, ale toto řešení bylo časem zrušeno.
    Osobně nemám takovýto koncept rád, protože má řadu nevýhod:
    - Maily, dokumenty budou na serveru > bude k nim mít přístup teoreticky kdokoliv. minimálně hackeři, kterým se čas od času podaří servery napadnout.
    - ochrana mých dokumentů bude svěřena lidem, které ani neznám, když se něco stane nyní - mohu si vyčítat pouze sám, že jsem idiot, že jsem někde udělal chybu, ale takhle?
    - v případě zhroucení serverů mohu o soubory přijít. Jistě, mohu o ně přijít i při Disk craschi doma, ale přeci jen, mám možnost zálohovat, a klidně si soubory nechat u sebe a i na internetu. Kdysi se jedné firmě, kterou nebudu jmenovat, zhroutily počítače na kterých mělo stovky lidí maily, které nezálohovali, protože věřili poskytovateli. Po pádu disků provozovatele lidé nadávali, že přišli o poštu a dostalo se jim vyjádření "Nu, využíváte free mail, nic jste nám nezaplatili, tak co by jste chtěli? Je to riziko se kterým musíte počítat."
    - Další věc, vše budete dělat prostřednictvím internetu. Co když se dostanu do míst (těch je v ČR více, než-li hodně), kde nebude internet. Najednou budu mít stroj k ničemu. Nebudu moci napsat ani poznámku, protože ji nebude kam uložit, vlastně nebude ani čím, protože poznámkový blok se bude tahat z internetu. U nás ve škole (nejmenovaná vysoká škola) ještě před měsícem nebyla vůbec možnost připojit se na internet, škola neměla bezdrátovou síť. Takže pokud bych přišel s NTB na přednášku, tak bych si asi poznámky neudělal. A obávám se že argument "nemůžeme přednášet, nemáme internet" by neobstál.
    - Spousta lidí si pořídila mobilní internet. Fajn, ale v některých oblastech je síla a stabilita signálu natolik špatná, že mail, který má megovou přílohu se mi stáhne asi na 7 pokus a po 10 minutách čekání. Bude tedy krása na takovémto internetu spouštět kupříkladu webový Excel. Už se na to těším!

  • 20. 11. 2009 13:23

    Návštěvník (neregistrovaný)

    Jak se na tom nebude dat parit CS a jine hry (coz asi nepujde diky monopolu DX), je to pro me nepouzitelne. Bohuzel ja se proste po praci potrebuju odreagovat nejakou akcni strileckou a ty zatim jedou jen na Windows :(

  • 22. 11. 2009 13:39

    Tomáš Mariančík (neregistrovaný)

    Odhadovat budoucnost Chrome OS je podle mě trochu odvážné, když byly představeny zatím jen hlavní koncepty (ačkoliv jsou zdrojové kódy ve, kterých toho bude víc) a hlavně když má ještě asi (necelý) rok vývoje před sebou (za tu dobu se může mnohé změnit). Pravděpodobně neovládne celý trh, ale v určitém segmentu uplatnění možná najde.

  • 22. 11. 2009 15:31

    Kluk z plakátu (neregistrovaný)

    No to se tady sešla parta vizionářů...Uvědomte si, že Google není jakási Česká střední škola devadesátých let, ale globální gigant, který když něco dělá, tak výsledek většinou stojí za to, a ví proč to dělá.
    Především, pokud se s podobným zařízením zrovna nebudu moci připojit k internetu, můžu klidně dál normálně a plnohodnotně pracovat v dokumentech, mailech, kalendáři a pod. Tahle služba již funguje nějakou dobu, jde o Google Gears http://gears.google.com/ to vám ale asi uniklo, jinak by jste tady nepsal takové hlouposti.
    Všechno si samozřejmě můžete zálohovat na pevný disk nebo USB klíčenku.
    Pokud jde o zabezpečení, je na každém z nás, jaké dokumenty a maily se rozhodne skladovat na vzdálených serverech Googlu, který je mimochodem zabezpečený lépe než kdejaký počítač v běžné kanceláři. Rozhodně se nebojím, že by nějaký hacker měl zájem o moje recepty nebo sešity ze školy. Dokumenty s citlivými daty raději zašifruji, nebo je umístím jinam.
    Srovnávat PC s netbookem který bude mít Chrome OS je zcestné, neboť jde o zcela jiný přístup než na jaký jsme zvyklí, a veškerá kritika jen pramení z omezeného myšlení a nízké představivosti.
    Pokud někdo převážnou část času tráví na internetu prohlížením fotek, poslouchání hudby, komunikací s přáteli, prací s dokumenty, čtením článků, tvorby webů, blogů atd atd je pro něj takové zařízení naprosto ideální. Navíc do školy nebo do autobusu, na cesty, dovolenou...proč ne.
    Google jistě nemá ambici sesadit z trůnu windows jak si mnozí z vás myslí, ale určitě vyplní díru na trhu s netbooky, které určitě budou nemalému počtu lidí po všech stránkách vyhovovat. Já určitě budu jedním z nich. Na moje běžné činnosti mi přesně takové zařízení stačí, na hry a náročněší aplikace mám doma PC.
    Pevně věřím, že Google se svým Chrome ukousne pěkný kus koláče na trhu s Netbooky.

  • 20. 11. 2009 14:21

    Návštěvník (neregistrovaný)

    Obecně bych chtěl vidět, jak si na tom pustím jakoukoliv hru. Ať už starší nebo novější. Možná se velký bratr domluví s Microsoftem a bude nějaká abstraktní vrstva zajišťující kompatibilitu. Ale to vše bude systém zpomalovat, neboť to bude emulovat určitě nějaké knihovny Direct X. I Freeware hry, které zabírají pár MB jako je například Plane Arcade, nebo hry typu UT, a podobně. V linuxu už spustit jdou pomocí wine, ale tady?

    Navíc by mě zajímalo jak si Google poradí s ovladači? Určitě občas chci připojit tiskárnu a něco vytisknout, nebo nascannovat, co tady? budu muset čekat jak zareaguje výrobce? Pokud však výrobce nebude chtít já budu mít smůlu, nebo Google udělá nějaký "Univerzální" ovladač? Jak to pak bude s kvalitou?

    Takových otázek je spousta. Myslím, že si google bere dost velké sousto. Uvidíme zda se mu podaří uspět.

  • 22. 11. 2009 14:32

    Faramir (neregistrovaný)

    Já odhaduji podle současných dostupných informací, pokud se nezmění koncept, nemá IMHO šanci se prosadit.