Hlavní navigace

Názor k článku Ochrana Windows 7 opět prolomena hackery od Návštěvník - Tato myšlenka už kdysi byla realizována. U nás...

  • 20. 11. 2009 10:54

    Návštěvník (neregistrovaný)

    Tato myšlenka už kdysi byla realizována. U nás na střední, kdysi dávno učitelé měli pouze terminál bez disku bez ničeho a vše běželo ze serveru, ale toto řešení bylo časem zrušeno.
    Osobně nemám takovýto koncept rád, protože má řadu nevýhod:
    - Maily, dokumenty budou na serveru > bude k nim mít přístup teoreticky kdokoliv. minimálně hackeři, kterým se čas od času podaří servery napadnout.
    - ochrana mých dokumentů bude svěřena lidem, které ani neznám, když se něco stane nyní - mohu si vyčítat pouze sám, že jsem idiot, že jsem někde udělal chybu, ale takhle?
    - v případě zhroucení serverů mohu o soubory přijít. Jistě, mohu o ně přijít i při Disk craschi doma, ale přeci jen, mám možnost zálohovat, a klidně si soubory nechat u sebe a i na internetu. Kdysi se jedné firmě, kterou nebudu jmenovat, zhroutily počítače na kterých mělo stovky lidí maily, které nezálohovali, protože věřili poskytovateli. Po pádu disků provozovatele lidé nadávali, že přišli o poštu a dostalo se jim vyjádření "Nu, využíváte free mail, nic jste nám nezaplatili, tak co by jste chtěli? Je to riziko se kterým musíte počítat."
    - Další věc, vše budete dělat prostřednictvím internetu. Co když se dostanu do míst (těch je v ČR více, než-li hodně), kde nebude internet. Najednou budu mít stroj k ničemu. Nebudu moci napsat ani poznámku, protože ji nebude kam uložit, vlastně nebude ani čím, protože poznámkový blok se bude tahat z internetu. U nás ve škole (nejmenovaná vysoká škola) ještě před měsícem nebyla vůbec možnost připojit se na internet, škola neměla bezdrátovou síť. Takže pokud bych přišel s NTB na přednášku, tak bych si asi poznámky neudělal. A obávám se že argument "nemůžeme přednášet, nemáme internet" by neobstál.
    - Spousta lidí si pořídila mobilní internet. Fajn, ale v některých oblastech je síla a stabilita signálu natolik špatná, že mail, který má megovou přílohu se mi stáhne asi na 7 pokus a po 10 minutách čekání. Bude tedy krása na takovémto internetu spouštět kupříkladu webový Excel. Už se na to těším!