Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ochrana Windows 7 opět prolomena hackery. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 11. 2009 15:31

    Kluk z plakátu (neregistrovaný)

    No to se tady sešla parta vizionářů...Uvědomte si, že Google není jakási Česká střední škola devadesátých let, ale globální gigant, který když něco dělá, tak výsledek většinou stojí za to, a ví proč to dělá.
    Především, pokud se s podobným zařízením zrovna nebudu moci připojit k internetu, můžu klidně dál normálně a plnohodnotně pracovat v dokumentech, mailech, kalendáři a pod. Tahle služba již funguje nějakou dobu, jde o Google Gears http://gears.google.com/ to vám ale asi uniklo, jinak by jste tady nepsal takové hlouposti.
    Všechno si samozřejmě můžete zálohovat na pevný disk nebo USB klíčenku.
    Pokud jde o zabezpečení, je na každém z nás, jaké dokumenty a maily se rozhodne skladovat na vzdálených serverech Googlu, který je mimochodem zabezpečený lépe než kdejaký počítač v běžné kanceláři. Rozhodně se nebojím, že by nějaký hacker měl zájem o moje recepty nebo sešity ze školy. Dokumenty s citlivými daty raději zašifruji, nebo je umístím jinam.
    Srovnávat PC s netbookem který bude mít Chrome OS je zcestné, neboť jde o zcela jiný přístup než na jaký jsme zvyklí, a veškerá kritika jen pramení z omezeného myšlení a nízké představivosti.
    Pokud někdo převážnou část času tráví na internetu prohlížením fotek, poslouchání hudby, komunikací s přáteli, prací s dokumenty, čtením článků, tvorby webů, blogů atd atd je pro něj takové zařízení naprosto ideální. Navíc do školy nebo do autobusu, na cesty, dovolenou...proč ne.
    Google jistě nemá ambici sesadit z trůnu windows jak si mnozí z vás myslí, ale určitě vyplní díru na trhu s netbooky, které určitě budou nemalému počtu lidí po všech stránkách vyhovovat. Já určitě budu jedním z nich. Na moje běžné činnosti mi přesně takové zařízení stačí, na hry a náročněší aplikace mám doma PC.
    Pevně věřím, že Google se svým Chrome ukousne pěkný kus koláče na trhu s Netbooky.