Hlavní navigace

Ochrana zdarma: bezpečnostní balík Panda Global Protection 2013 beta

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv jsou některé antiviry čistě placené, zadarmo mnohdy můžete používat alespoň jejich testovací verze. Přesně to je případ Panda Global Protection 2013. Tohle bezpečnostní řešení se nachází ve stádiu beta, přičemž dokud testování neskončí, můžete Pandu používat úplně zadarmo. Českou lokalizaci aplikace neobsahuje, avšak již instalační průvodce se tváří přívětivě a nedá vám šanci někde něco špatně naklikat. To si ostatně vývojáři kladou za cíl: vytvořit antivirus, jenž nainstalujete a zapomenete na něj. Velmi dobře tahle strategie vychází především Microsoft Security Essentials, který je rovněž určen nenáročným uživatelům a začátečníkům. A jeho popularita roste strmě vzhůru.

Nová Panda se ohnání novými cloudovými technologiemi, ale podobnými prohlášeními se nenechte zbytečně ovlivnit. Snad každý výrobce bezpečnostního řešení dnes musí v souvislosti se svým produktem co nejvíce používat slovo cloud, protože cloud prostě frčí. Panda Global Protection 2013 sice rozhraní pro Metro neobsahuje, ale ve Windows 8 Consumer Preview funguje. Základní uživatelské prostředí se snaží tvářit přívětivě, aby nevyděsilo začátečníky, ale naleznete zde vše podstatné. Kromě antiviru a firewallu vám vývojáři nabídnou ochranu identity, anitispam, rodičovskou kontrolu nebo imunizaci pro flash disku a další podobné nástroje.

 

Program vás ale například také upozorní na nenainstalované aktualizace Windows a pobídne vás k instalaci. Beta nicméně nemusí fungovat stoprocentně spolehlivě, takže ji raději používejte se zvýšenou opatrností. Nám produkt po aktivaci slíbil funkčnost do 15. října 2012. Kdo by nechtěl takový bezpečnostní balík na půl roku zdarma? Navíc pak dostanete poloviční slevu na finální verzi Panda Global Protection 2013. Aby toho nebylo málo, 200 dolarů bude moct u Amazonu utratit desítka nejaktivnějších betatesterů. Pokud chcete dát Pandě šanci, utíkejte na web www.pandasecurity.com.

CS24

Panda Global Protection 2013 beta

Panda Global Protection 2013 beta

Zdroj: Panda Security via Into Windows