Hlavní navigace

OCZ chystá řadu SSD Vertex 5, vlajkovou lodí ale zůstane Vector

12. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

SSD řady Vector je bezesporu to nejlepší, co OCZ v současné době nabízí pro rozhraní Serial ATA. Jako zatím jediné SSD používá Vector řadič Indilinx Barefoot 3 a pro zachování dlouhé životnosti se OCZ rozhodlo zůstat u čipů MLC NAND Flash vyráběných 25nm technologií. K zakoupenému Vectoru také získáváte kupon pro stažení hry Far Cry 3 zdarma.

Vysokou užitnou hodnotu za o něco příznivější cenu by měl zákazníkům nabídnout nový model, který OCZ zařadilo do série Vertex. Vertex 5 bude stejně jako Vector používat řadič Barefoot 3, avšak doplněný levnějšími 20nm paměťovými čipy. Cenou i výkonem by se měl zařadit mezi Vector a existující Vertex 4. Podle švédského serveru NordicHardware bude nová řada vydána koncem května ve variantách s kapacitami 128, 256 a 512 GB. Nový Vertex má OCZ pomoci lépe konkurovat Samsungu a jeho úspěšným SSD řady 840.

 

Vertex 4 s řadičem Indilinx Everest 2 zůstane nadále v prodeji. I tento model ale momentálně používá 25nm čipy a jeho cena tedy půjde dolů jen neochotně. Pravděpodobně se v následujících měsících dočkáme osvěženého modelu, který půjde ve stopách Vertexu 3.20: tedy levnější paměťové čipy a zkrácená záruka (dnes je na Vertex 4 pětiletá).

Zdroj: NordicHardware

Byl pro vás článek přínosný?